- 1 kachna
- 4jablka / počet podle velikosti kačeny
- Kmín
- Sůl, pepř
- Sádlo nebo olej
Vykuchanou kachnu očistíme a osolíme. Dovnitř můžeme vložit jablko, očištěné od jádřince. Kačenu posypeme kmínem a dáme péct, zhruba po půl hodině přidáme jablka, která vytvoří vynikající šťávu. Pečeme pozvolně a dozlatova.
Zelí
- 1 až 2 sáčky kysaného zelí
- Sůl
- Kmín
- Cibule
- Olej
- Hladká mouka
Zelí dáme do hrnce a přidáme skleničku vody, vaříme doměkka, přidáme zásmažku. Zásmažka: na rozpálený olej nebo máslo přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a chvíli opékáme. Přidáme vodu a provaříme asi pět minut. Přidáme do zelí. Pro lepší chuť můžeme do zásmažky přidat na jemno nakrájenou anglickou slaninu.
Houskové Knedlíky
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 2 housky na kostičky nakrájené
- trochu soli
- 1 vejce
- ¾ prášku do pečiva
Suché přísady smícháme, přidáme vejce a tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě asi 20 minut. Poté knedlíky krájíme nití.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kacena-na-zeli-s-jablky
Poslední tip, trik či komentář