reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kačena na zelí s jablky

  • 1 kachna
  • 4jablka / počet podle velikosti kačeny
  • Kmín
  • Sůl, pepř
  • Sádlo nebo olej

Vykuchanou kachnu očistíme a osolíme. Dovnitř můžeme vložit jablko, očištěné od jádřince. Kačenu posypeme kmínem a dáme péct, zhruba po půl hodině přidáme jablka, která vytvoří vynikající šťávu. Pečeme pozvolně a dozlatova.

Zelí

  • 1 až 2 sáčky kysaného zelí
  • Sůl
  • Kmín
  • Cibule
  • Olej
  • Hladká mouka

Zelí dáme do hrnce a přidáme skleničku vody, vaříme doměkka, přidáme zásmažku. Zásmažka: na rozpálený olej nebo máslo přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a chvíli opékáme. Přidáme vodu a provaříme asi pět minut. Přidáme do zelí. Pro lepší chuť můžeme do zásmažky přidat na jemno nakrájenou anglickou slaninu.

Houskové Knedlíky

  • 0,5 kg polohrubé mouky
  • 2 housky na kostičky nakrájené
  • trochu soli
  • 1 vejce
  • ¾ prášku do pečiva

Suché přísady smícháme, přidáme vejce a tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě asi 20 minut. Poté knedlíky krájíme nití.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kacena-na-zeli-s-jablky

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.