reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kačena se špekovými knedlíky a variace zelí

  • větší kachna 1 kusu
  • kmín 1 lžička
  • červené sterilované zelí 1 kusu
  • bílé sterilované zelí 1 kusu
  • cukr 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • ocet 1 lžíce
  • 2 cibule

Knedlíky

  • špek 100 g
  • rohlíky 5 kusů
  • 1 jarní cibulka
  • 2 vejce
  • polohrubá mouka dle potřeby 5 lžic
  • mléko 100 ml

Kachnu naporcujeme, osolíme, lehce opepříme a pokmínujeme. Porce v pekáči podlijeme vodou a dáme pomalu péct, – nejprve zakryté.

Mezitím si připravíme špekové knedlíky, na které si nakrájíme rohlíky, které svlažíme mlékem. Pokrájíme si jarní cibulku, opražíme špek. Ke hmotě přidáme dvě vejce a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a podle potřeby ještě zahustíme polohrubou moukou. Vytvarujeme větší koule, které uvaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou – cca 10 až 15 minut.

Zelí vyklopíme ze sklenic a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na sádle či na oleji, přidáme zelí. Červené uděláme s cukrem nasladko, bílé nakyselo se lžičkou octa. Když jsou asi po půlhodině měkká, zelí dochutíme, osolíme, přidáme cukr potřeby.

Zdroj: Kačena se špekovými knedlíky a variace zelí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kacena-se-spekovymi-knedliky [On-line 19.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.