reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna na pomerančích

  • 1 kachna (cca 2 kg)
    100 ml slunečnicového oleje
    1 cibule
    1 lžíce hnědého cukru
    3 pomeranče
    500 ml drůbežího vývaru
    300 ml bílého vína
    4 lžíce sojové omáčky
    4 lžíce pomerančového džemu
    chilli
    bílý pepř
    sůl

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do růžova, přidáme cukr, nudličky pomerančové kůry a po chvíli zalijeme vývarem, vínem a přidáme sojovou omáčku. Ochutíme trochou chilli, krátce provaříme a základ je hotov. Přidáme do něj naporcovanou kachnu a pod pokličkou dusíme v troubě na 160 stupňů asi 40 minut. Poté porce kachny obrátíme a opět asi třičtvrtě hodiny podusíme. Až maso změkne, položíme ho na plech kůží nahoru, přelijeme vypečeným tukem, který sebereme z povrchu omáčky, a dáme dopéct do křupava na 180 stupňů. Mezitím svaříme omáčku zhruba na polovinu. Přidáme pomeranče, pomerančový džem, dochutíme pepřem, chilli a podle chuti osolíme. Na závěr provaříme a omáčka je hotová. Podáváme ji s křupavou kachničkou a rýží.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/208-kachna-na-pomerancich/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.