- Kachna
- kachní játra
- sůl
- špetka oregana a bazalky
- sůl
- 1/2 l červeného vína
- 2 lžíce ko¬ňaku
- 2 cibule
- 100 g žampionů
- lžička hladké mouky
- vývar z drůbků a křídel
- citrónová šťáva
Očištěnou kachnu osolíme, vnitřek promneme bylinkami, přelijeme vínem a koňakem a necháme v chladu odležet do druhého dne. Druhý den kachnu pe¬čeme s nakrájenou cibulí, podlijeme trochou vína a přikrytou dusíme doměkka. Kachnu vyjmeme, v části procezené šťávy necháme krátce povařit plátky očištěných žampionů a jater. Druhou část vypečené šťávy vydusíme do tuku, zaprášíme mou¬kou, orestujeme ji, zalijeme vývarem a zbylým vínem spolu s koňakem, přidáme žampiony s játry, dochutíme citrónovou šťávou a necháme ve šťávě prohřát naporcovanou kachnu. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
Poslední tip, trik či komentář