reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna po burgundsku

 

  • Kachna
  • kachní játra
  • sůl
  • špetka oregana a bazalky
  • sůl
  • 1/2 l červeného vína
  • 2 lžíce ko¬ňaku
  • 2 cibule
  • 100 g žampionů
  • lžička hladké mouky
  • vývar z drůbků a křídel
  • citrónová šťáva

Očištěnou kachnu osolíme, vnitřek promneme bylinkami, přelijeme vínem a koňakem a necháme v chladu odležet do druhého dne. Druhý den kachnu pe¬čeme s nakrájenou cibulí, podlijeme trochou vína a přikrytou dusíme doměkka. Kachnu vyjmeme, v části procezené šťávy necháme krátce povařit plátky očištěných žampionů a jater. Druhou část vypečené šťávy vydusíme do tuku, zaprášíme mou¬kou, orestujeme ji, zalijeme vývarem a zbylým vínem spolu s koňakem, přidáme žampiony s játry, dochutíme citrónovou šťávou a necháme ve šťávě prohřát naporcovanou kachnu. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.