reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní jatýrka v cibuli

Ingredience

  • kachní játra 500 g
  • středně velké cibule 7 kusů
  • žampiony 200 g
  • olej 1 dávka
  • smetana 1 kelímek
  • bílé víno 200 ml
  • zelená petrželová nať 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Cibule ve slupce vaříme v oleji půl hodiny doměkka. (Bez slupky by se rozpadly.) Na pánvi osmažíme játra s další cibulí a žampiony, nakrájenými na kostičky. Přidáme dva decilitry bílého vína a smažíme, dokud se neodpaří (přibližně půl hodiny). Osolíme, opepříme dle chuti a ke konci přidáme půl lžičky majoránky.

2. Až cibule v oleji změknou, vyndáme je a necháme chvíli vychladnout. Shora vyřízneme otvory, do nichž dáme připravená jatýrka.

3. Kolečka poslední zbylé cibule osmažíme.

4. Uděláme omáčku, kterou výtvor přelijeme. Potřebujeme naběračku oleje, v němž se vařila cibule. Přidáme dva decilitry bílého vína a 4 lžíce smetany. Prošleháme, aby byla omáčka nadýchaná.

5. Servírujeme na talíř ozdobený kroužky cibule. Jídlo přelijeme omáčkou a posypeme trochou posekané petržele.

Zdroj: Kachní jatýrka v cibuli; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-jatyrka-v-cibuli [On-line 22.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.