- 5 kachních stehen
- 3 větvičky tymiánu
- bílý pepř
- 50 g hrubozrnné mořské soli
- ½ paličky česneku
- 600 ml kachního sádla
- 400 ml kuřecího vývaru
Kachní stehna opepříme a naložíme do mořské soli, nadrceného česneku a nasekaného tymiánu. Necháme odležet v lednici 24 hodin.
Stehna omyjeme, osušíme a vložíme do pekáče. Zalijeme rozpuštěným sádlem a při 130 stupních konfitujeme přiklopené v troubě asi 2 hodiny. Necháme lehce zchladnout a stehna vyjmeme. Sádlo slijeme a tekutinu, která se drží na dně pekáče, použijeme na přípravu kachní šťávy. Vaříme ji a stále mícháme ode dna.
Vyvaříme dotmava, zastříkneme vývarem, odvaříme nahromaděnou omáčku na dně a postup opakujeme až do dosažení požadované barvy. Nakonec přidáme zbytek vývaru, dochutíme a přecedíme. Těsně před podáváním kůži na stehnech zprudka opečeme pod rozpáleným grilem, aby byla pěkně křupavá.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-konfit-s-lyonskymi-brambory [On-line 2.5.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář