reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní plátky

Ingredience

  • kachní prsíčka 2 kusy

na marinádu:

  • olej 1 dávka
  • koření na divočinu 1 dávka
  • rozmarýn 1 dávka
  • solamyl 1 lžička
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • worcester 1 lžička
  • sůl a pepř dle potřeby 1 dávka
  • koňak nebo myslivec 1 lžíce

na brusinkový přeliv:

  • kousek másla 1 dávka
  • hladká mouka 1 lžíce
  • troška smetany 1 dávka
  • naložené brusinky 1 dávka
  • myslivec 1 lžíce
  • sůl 1 špetka

bylinkové noky:

  • mléko 150 ml
  • krupice 100 g
  • vejce 2 kusy
  • kousek másla 1 dávka
  • čerstvé bylinky (pažitka, bazalka) 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Prsíčka naložíme do marinády a necháme odležet- ideálně přes noc. Pak kachnu zprudka orestujeme kůží dolů, aby se maso zatáhlo, kůži pak můžeme odstranit. Maso postupně ukládáme do pekáče s kapkou oleje, podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme cca 1,5-2 hodiny při 180 stupních. Kdo má parní troubu jako Bára, maso bude obzvlášť šťavnaté.

2. Na brusinkový přeliv si nejdřív z másla, mouky a studené vody uděláme bešamel, do kterého po provaření přidáme kompotované brusinky, smetanu a ke konci přilijeme myslivce, ještě krátce necháme probublat a můžeme podávat k masu.

3. Noky: Do vařícího osoleného mléka přidáme máslo, krupici a vaříme, dokud se těsto odlepuje ze stěn nádoby. Necháme je vychladnout a do studeného těsta přidáme sekané bylinky a vejce, dobře promícháme a necháme hodinu odstát. Noky tvoříme lžičkou namočenou ve studené vodě a rovnou vkládáme do vařící osolené vody. Promícháme ode dna, a když noky vyplavou na hladinu, jsou hotové.

Zdroj: Kachní plátky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-platky [On-line 25.05.2013]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


6 − = pět


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.