- 150 g kachních prsou na porci
- 1 pomeranč
- červené hlávkové zelí
- cibule
- 4 rohlíky
- 1 vejce
- lžíce oleje
- 300 g hladké mouky na zaprášení a zahuštění
- 1 vajíčko
- petržel
- pepř, sůl
Nejprve si kachní prsa orestujeme na pánvičce, aby se zatáhla a neztratila pak při pečení šťávu. Poté je vložíme na pekáč či do zapékací misky a vložíme do trouby asi na 30 minut. Pečeme při 180 °C. Do výpeku na pánvičce přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a pomerančovou šťávu.
Zatímco se nám budou prsa péct, nakrouháme červené zelí a dáme je dusit s cibulkou. Přidáme také sůl a pepř. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme výpek z prsou (z pekáče, ne pomerančový na pánvičce), zahustíme a dochutíme dle potřeby (solí, pepřem, octem a cukrem).
Knedlíky
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Z jednoho vajíčka, soli, hladké mouky, mléka, petrželky a trochy oleje uděláme těsto. Přidáme do něj nakrájený rohlík a jemně je zaprášíme hladkou moukou. Z těsta uděláme koule a vaříme je na páře asi 20 minut.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsa-na-pomerancich [On-line 9.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář