reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsa na pomerančích, červené zelí a babiččin knedlík

  • 150 g kachních prsou na porci
  • 1 pomeranč
  • červené hlávkové zelí
  • cibule
  • 4 rohlíky
  • 1 vejce
  • lžíce oleje
  • 300 g hladké mouky na zaprášení a zahuštění
  • 1 vajíčko
  • petržel
  • pepř, sůl

Nejprve si kachní prsa orestujeme na pánvičce, aby se zatáhla a neztratila pak při pečení šťávu. Poté je vložíme na pekáč či do zapékací misky a vložíme do trouby asi na 30 minut. Pečeme při 180 °C. Do výpeku na pánvičce přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a pomerančovou šťávu.

Zatímco se nám budou prsa péct, nakrouháme červené zelí a dáme je dusit s cibulkou. Přidáme také sůl a pepř. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme výpek z prsou (z pekáče, ne pomerančový na pánvičce), zahustíme a dochutíme dle potřeby (solí, pepřem, octem a cukrem).

Knedlíky

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Z jednoho vajíčka, soli, hladké mouky, mléka, petrželky a trochy oleje uděláme těsto. Přidáme do něj nakrájený rohlík a jemně je zaprášíme hladkou moukou. Z těsta uděláme koule a vaříme je na páře asi 20 minut.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsa-na-pomerancich [On-line 9.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.