4 porce
- kachní prsa 4 kusy
- balzamikový ocet 100 ml
- med 3 lžíce
- vychlazené máslo 100 g
- kuřecí vývar 200 ml
- cukr 1 špetka
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
Kachní prsa smažíme nejprve na do kříže nakrojené, osolené a opepřené kůži, aby pustila tuk. Na pánev proto nedáváme žádný olej nebo máslo. Smažíme zhruba dvacet minut, dokud maso nezrůžoví a neudělá se na něm kůrčička. Prsa poléváme výpekem. Po usmažení vložíme do trouby rozehřáté na 50 stupňů, aby maso zůstalo v teple.
Uděláme balzamikovou omáčku. Do rozpálené pánve vlijeme kuřecí vývar, mícháme a asi po deseti minutách vaření přidáme polévkovou lžíci balzamikového octa. Oheň stáhneme a přidáme med. Mícháme pět minut, poté přidáme máslo a už moc nevaříme. Prsa vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky, polijeme omáčkou a podáváme s knedlíky >>.
Zdroj: Prima TV iPrima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsa-s-omackou-z-balzamikoveho-octa [On-line 13.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář