Na 4 porce potřebujeme:
- 4 ks kachních prsou,
sůl, pepř,
2 lžíce oleje,
200 ml červeného vína,
tymián,
2 lžičky krystalového cukru,
sůl, pepř,
50 ml portského vína,
2 lžíce másla
Příloha:
- 1 šalotka,
- 2 stroužky česneku,
- 200 g slaniny,
- 2 lžíce másla,
- 400 g zelených fazolek,
- sůl, pepř
Kůži na kachních prsou nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a lehce potřeme olejem. Prsa opečeme na pánvi kůží dolu, pak je otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a 4 minuty dopečeme. Pak je necháme 3 minuty odležet a nakrájíme na plátky.
Na omáčku svaříme víno s tymiánem na 1/5. Ochutíme cukrem, solí a pepřem. Přilijeme portské víno, přidáme máslo a umixujeme.
Na přílohu ovaříme fazolky. Šalotku nakrájenou na jemno zpěníme na másle s česnekem a slaninou. Osolíme, přidáme fazolky a krátce prohřejeme.
Na talíř servírujeme fazolky, na plátky nakrájené kachní prso a lehce přelijeme omáčkou z červeného vína.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kachni-prsa-z-omackou-z-vina-21-1-2010.html
Poslední tip, trik či komentář