4 porce
- 4 ks mladých kachních prsíček
- 1 dl olivového oleje
- 1 polévková lžíce medu
- celá skořice
- sůl
- barevný pepř
- 0,5 dl vína Muntenuovo Cuvée
- čerstvý tymián
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 5 dkg salátu lollo rosso
- 5 dkg salátu ruccola
- 1 ledový salát
- 1 hlávka salátu radicchio
- 1 mrkev
- 1 citron
Z poloviny množství připraveného oleje, medu, skořice, tymiánu, rozdrceného barevného pepře a několika kapek vína Muntenuovo Cuvée připravíme marinádu. Kachní prsíčka přikryjeme fólií, mírně naklepeme a na několik hodin je vložíme do nálevu.
V části kachních prsíček s kůžičkou uděláme nožem zářezy, během pečení tak získají pěkný tvar.
Maso opatrně, při středně vysoké teplotě, propečeme na grilu a přitom dbáme na to, aby nevyschlo. Mezitím natrháme do mísy listy omytých salátů a pomocí čističe na chřest nakrájíme na tenké plátky mrkev. Ochutíme olivovým olejem, pepřem, citrónem a když už máme salát pod rukama, můžeme ho i osolit.
Cuketu a lilek nakrájíme na plátky, vložíme do nálevu a necháme je tam až do doby smažení, potom je osmažíme na tuku, který nám zůstal po opečení kachního masa.
Opečená kachní prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme je s grilovanou zeleninou a čerstvým salátem.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3622
Poslední tip, trik či komentář