reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsíčka na grilu se salátem a grilovanou zeleninou – k vínu Muntenuovo Cuvée, ročník 2003, ze sklepů „Vylyan Pincészet”

4 porce

  • 4 ks mladých kachních prsíček
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 polévková lžíce medu
  • celá skořice
  • sůl
  • barevný pepř
  • 0,5 dl vína Muntenuovo Cuvée
  • čerstvý tymián
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 5 dkg salátu lollo rosso
  • 5 dkg salátu ruccola
  • 1 ledový salát
  • 1 hlávka salátu radicchio
  • 1 mrkev
  • 1 citron

Z poloviny množství připraveného oleje, medu, skořice, tymiánu, rozdrceného barevného pepře a několika kapek vína Muntenuovo Cuvée připravíme marinádu. Kachní prsíčka přikryjeme fólií, mírně naklepeme a na několik hodin je vložíme do nálevu.

V části kachních prsíček s kůžičkou uděláme nožem zářezy, během pečení tak získají pěkný tvar.

Maso opatrně, při středně vysoké teplotě, propečeme na grilu a přitom dbáme na to, aby nevyschlo. Mezitím natrháme do mísy listy omytých salátů a pomocí čističe na chřest nakrájíme na tenké plátky mrkev. Ochutíme olivovým olejem, pepřem, citrónem a když už máme salát pod rukama, můžeme ho i osolit.

Cuketu a lilek nakrájíme na plátky, vložíme do nálevu a necháme je tam až do doby smažení, potom je osmažíme na tuku, který nám zůstal po opečení kachního masa.

Opečená kachní prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme je s grilovanou zeleninou a čerstvým salátem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3622

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.