Ingredience
- kachní prsa z francie 800 g
- sůl a pepř 1 špetka
glazované šalotky:
- šalotky 15 kusů
- olivový olej 1 lžíce
- balzamico 4 lžíce
- třtinový cukr 2 lžíce
- tymián 3 snítky
- kousek másla 1 dávka
- sůl 1 špetka
- červené suché víno 1 sklenice
rozmarýnové brambory:
- brambory 1 kg
- rozmarýn 4 snítky
- olivový olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
1.Omytá, očištěná, osolená, opepřená prsa několikrát nařízneme a sádlo necháme vypéct na rozehřáté pánvi kůží dolů (cca 15 minut). Výpek slijeme a maso dáme dodělat do trouby při 160 stupních tak na pět minut. Před servisem nakrájíme kachnu na tenké plátky.
2. Glazované šalotky: Na olivovém oleji zprudka orestujeme šalotky, přisypeme cukr acibulky necháme zkaramelizovat. Přidáme balzamico, víno, snítky tymiánu a mírně osolíme. Za občasného míchání dusíme 25minut a na konci přidáme lžíci másla.
3. Brambory: Brambory předvaříme ve vodě se solí a rozmarýnem asi 15–20minut. Necháme je trošku zchladnout a rozpůlíme je. Půlky orestujeme na pánvi a ještě dáme dopéct asi na dvacet minut do trouby.
Zdroj: Kachní prsíčka, rozmarýnové brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsicka-rozmarynove-brambory [On-line 29.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář