reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Kachní prsíčka, rozmarýnové brambory

Ingredience

  • kachní prsa z francie 800 g
  • sůl a pepř 1 špetka

glazované šalotky:

  • šalotky 15 kusů
  • olivový olej 1 lžíce
  • balzamico 4 lžíce
  • třtinový cukr 2 lžíce
  • tymián 3 snítky
  • kousek másla 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • červené suché víno 1 sklenice

rozmarýnové brambory:

  • brambory 1 kg
  • rozmarýn 4 snítky
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1.Omytá, očištěná, osolená, opepřená prsa několikrát nařízneme a sádlo necháme vypéct na rozehřáté pánvi kůží dolů (cca 15 minut). Výpek slijeme a maso dáme dodělat do trouby při 160 stupních tak na pět minut. Před servisem nakrájíme kachnu na tenké plátky.

2. Glazované šalotky: Na olivovém oleji zprudka orestujeme šalotky, přisypeme cukr acibulky necháme zkaramelizovat. Přidáme balzamico, víno, snítky tymiánu a mírně osolíme. Za občasného míchání dusíme 25minut a na konci přidáme lžíci másla.

3. Brambory: Brambory předvaříme ve vodě se solí a rozmarýnem asi 15–20minut. Necháme je trošku zchladnout a rozpůlíme je. Půlky orestujeme na pánvi a ještě dáme dopéct asi na dvacet minut do trouby.

Zdroj: Kachní prsíčka, rozmarýnové brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsicka-rozmarynove-brambory [On-line 29.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.