reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsíčka s marmeládou z červené řepy a sušených švestek

4−6 porcí

  • 2 kachní prsa s kůží
  • drcený římský kmín
  • sůl

Kůži nařízneme do mřížky, okořeníme drceným římským kmínem. Takto připravené maso opečeme na pánvi rozehřáté nad středním plamenem nejprve kůží dolů, po cca 3 minutách otočíme a stejně dlouho pečeme i z druhé strany. Kachní prsa vložíme do vyhřáté trouby na 100−120 °C a pečeme ještě 10 minut.

Po upečení maso osolíme a necháme zchladnout. Krájíme našikmo na tenké plátky.

marmeláda

  • 8 lžic krupicového cukru
  • 200 g vařené červené řepy
  • 200 g sušených švestek
  • 250 ml červeného vína
  • hvězdička badyánu
  • mletá skořice
  • drcený kardamom
  • celozrnný chléb
  • směs klíčků

V kastrolu nebo vyšší pánvi rozpustíme cukr na světlý karamel, vložíme nekrájené švestky a červenou řepu, podlijeme vínem, přidáme koření – badyán vcelku (ke konci vyjmeme), skořici a kardamom a podusíme. Jakmile je vše měkké, rozmixujeme a dáme vychladit.

Celozrnný chléb nakrájíme na tenké plátky a nasucho opečeme dokřupava.

Servírujeme plátky masa s marmeládou, doplníme o chlebové plátky, dozdobíme klíčky.

Zdroj: Kachní prsíčka s marmeládou z červené řepy a sušených švestek; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1532-kachni-prsicka-s-marmeladou-z-cervene-repy-a-susenych-svestek/  [On-line 28.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.