- kachní prsa 5 kusů
- sušené švestky 200 g
- med 2 lžíce
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- hotová omáčka demi-glace 1 lžíce
Škubánky
- brambory 1 kg
- hladká mouka 320 g
- sůl 1 špetka
- máslo 280 g
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit. Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut.
Mezitím si připravíme maso. Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů).
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran. Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče. Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě.
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku. Dochutíme solí, citronovou šťávou apod.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsicka [On-line 14.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář