Potřebujeme:
- 2 kachní čtvrtky
- ¼ l bílého vína
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- ½ lžičky sušeného rozmarýnu
- sůl
- lžíci rozinek
- 2 lžíce světlého portského vína
Osolené kachní čtvrtky upečte v troubě, po změknutí oberte maso z kostí a překrájejte ho. Do hrnce vlijte víno, přidejte hrubě pokrájenou cibuli, česnek, koření a pomaloučku nechte rozvařovat. Trvá to asi 2 hodiny. Potom nahrubo rozkutrujte, dosolte a opepřete, vmíchejte rozinky namočené v portském víně. Plňte do malých skleniček.
Zdroj: Kachní rillettes; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/darujte-dobrotu-vyzkousejte-kachni-rillettes.html [On-line 07.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář