reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kaldoun

Potřebujeme:

  • 1 kachní stehno
  • 15 dkg kuřecích žaludků
  • 15 dkg kořenové zeleniny
  • 1 lžíci másla
  • 2 lžíce mouky
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 8 kuliček černého pepře
  • špetku muškátového oříšku (nebo květu)
  • sůl
  • hrst domácích širších nudlí

Knedlíčky:

  • 15 dkg kuřecích jater
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžíci másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • mletý černý pepř
  • špetku červené papriky
  • špetku prášku do pečiva
  • sůl
  • petrželku na ozdobu

Na domácí nudle

  • 10 dkg hl. mouky
  • 1 vejce
  • sůl

V hrnci povařte v osolené vodě drůbeží maso se zeleninou a s kořením. (Trvá to díky žaludkům nejmíň hodinu!) Po změknutí masa vývar sceďte, mrkev nakrájejte na kostičky, žaludky na plátky. Maso oberte z kostí a překrájejte. Do horkého vývaru zavařte francouzskou kuličku na zahuštění, nechte v něm povařit nudle a knedlíčky. Přidejte maso a mrkvičku, dochuťe muškátem a solí. Polévku můžete zjemnit troškou mléka. Na talíři ozdobte petrželkou.

Zdroj: Kaldoun; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/kaldoun-vas-zahreje.html [On-line 07.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.