reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní roláda plněná hruškami se šípkovou marmeládou

6 porcí

Roláda

  • 1 kachna
  • 1 cibule
  • 40 g kachního sádla
  • 40 g cukru
  • 2 hrušky
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 lžička skořice
  • 200 g šípkové marmelády
  • 4 cl koňaku
  • 4 cl bílého portského vína
  • 400 ml bílého vína
  • mletý pepř
  • sůl

Bramborové rősti

  • 600 g brambor
  • 2 žloutky
  • snítka rozmarýnu
  • mletý pepř
  • sůl
  • 50 g kachního sádla

Kachnu vykostíme, maso prořežeme a přes folii rozklepeme, osolíme a opepříme.

Cibuli nakrájíme najemno, orestujeme na sádle dozlatova a zasypeme

cukrem, přidáme na drobné kostičky nakrájené hrušky, tymián, skořici, šípkovou marmeládu, zalijeme portským a koňakem. Krátce podusíme a necháme vychladit. ⅔ směsi poklademe kachní plát,

zabalíme a svážeme. Osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a pečeme na 150°−160°C alespoň dvě hodiny. Na konci pečení potřeme roládu zbylou třetinou hruškové směsi a zapečeme dozlatova. Po zapečení odstraníme provázek a nakrájíme na kolečka. Podáváme s přílohou, v našem případě s rősti.

Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme žloutky, nasekaný rozmarýn, osolíme a opepříme. Dobře zamícháme a pečeme na sádle jednotlivé placičky.

Zdroj: Kachní roláda plněná hruškami se šípkovou marmeládou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1548-kachni-rolada-plnena-hruskami-se-sipkovou-marmeladou/  [On-line 21.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.