reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachnička nebo králičí stehýnko

Ingredience

  • kachna 1 kus
  • králičí stehna 5 kusů
  • červené zelí 1 sklenice
  • rajče 1 kus
  • světlá paprika 1 kus
  • cibule 2 kusy
  • kmín 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

karlovarský knedlík:

  • mléko 250 ml
  • bílé pečivo 250 g
  • máslo 30 g
  • hrubá mouka 50 g
  • vejce 2 kusy
  • sůl 1 špetka

1. Kachnu předem nasolíme, nakmínujeme, vložíme do vysokého pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme dvě hodiny, nejprve zakryté. V půlce pečení slijeme tuk z kachny, otočíme, necháme péct dál, poté odkryjeme pekáč a přepneme na gril, do zlatova grilujeme křupavou kůžičku.

2. Na karlovarský knedlík si oddělíme žloutky od bílků. Máslo si rozpustíme a zalijeme mlékem, do vychladlé tekutiny vmícháme žloutky. Den staré rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Nakrájené pečivo vložíme do mísy, zalijeme prochladlým mlékem, osolíme a necháme chvíli vsáknout. Potom vše zasypeme moukou a propracujeme. Nakonec do hmoty vmícháme ušlehaný sníh a vytvoříme šišku. Plátěný ubrousek namočíme a řádně vyždímáme. Položíme na něj šišku těsta a zabalíme. Oba konce zavážeme nití těsně u knedlíku a potom ještě jednou o centimetr dále. Takto připravený knedlík vložíme do vařící a osolené vody, velmi mírně povaříme pět minut. Potom odstraníme vnitřní nitě, knedlík obrátíme a velice pomalu vaříme ještě 20 minut. Hotový knedlík vyjmeme z ubrousku a tenkým nožem nebo nití nakrájíme na plátky. Jemný karlovarský knedlík nejlépe chutná k pečené drůbeži, ale i jiným pečeným masům.

3. Hlávku bílého zelí pokrájíme na kostičky nebo jemné nudličky a na zpěněné cibulce a oleji opékáme až do zhnědnutí. Přidáme oloupané a pokrájené rajče, očištěnou pokrájenou světlou papriku, přidáme sůl, kmín a trochu pepře. Zelí po celou dobu musíme míchat ode dna, jelikož má tendenci se připalovat.

4. Na červené zelí zpěníme cibulku na oleji, přidáme sklenici červeného sladko-kyselého zelí, kmín, sůl, trochu cukru a po změknutí zaprášíme lžicí hladké mouky.

Zdroj: Kachnička nebo králičí stehýnko; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachnicka-nebo-kralici-stehynko [On-line 28.08.2013]

loading...

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.