Ingredience
- šlehačka 400 g
- kakao 4 lžíce
- moučkový cukr 4 lžíce
- vejce 5 kusů
1.Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme s polovinou cukru. Žloutky vyšleháme zvlášť se zbylým cukrem. Vše dohromady spojíme a zlehka zamícháme dvě lžíce prosátého kakaa.
2. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem, který jsme předem trošku potřeli olejem, a upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 250°C.
3. Po vychlazení odlepíme papír, potřeme ušlehanou ochucenou šlehačkou a s pomocí alobalu stočíme do tvaru rolády. Kakaovou roládu se šlehačkou nakrájíme a můžeme podávat ozdobené jahodou.
Zdroj: Kakaová roláda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kakaova-rolada [On-line 22.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář