suroviny na 1 vyšší plech o rozměru 22 × 30 cm
Těsto
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 200 g třtinového cukru
- 30 g kakaa
- 1 vejce
- 250 g másla
Pudink
- 1 l mléka
- 2 čokoládové pudinky
- 2 vanilkové cukry
- zakysaná smetana na podávání
Z polohrubé a špaldové mouky, ořechů, cukru, kakaa, vejce a změklého pokrájeného másla promneme mezi prsty drobenkové těsto.
Vanilkový prášek rozmícháme v troše mléka, zbytek mléka přivedeme k varu společně s cukrem přilijeme rozmíchaný prášek a asi 2 minuty povaříme do zhoustnutí.
Polovinu těsta vsypeme na plech vyložený pečicím papírem.
Hotový teplý puding opatrně rozlijeme na těsto a zasypeme jej druhou polovinou těsta.
Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C 30−40 minut. Necháme zchladnout, krájíme na kostky a podáváme se zakysanou smetanou.
Zdroj: Kakaový drobenkový koláč se zakysanou smetanou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1779-kakaovy-drobenkovy-kolac-se-zakysanou-smetanou/ [On-line 25.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář