Potřebujeme:
- 50 g másla,
- 50 g květáku,
- 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel pokrájená),
- 50 g cibule,
- 10 g hladké mouky,
- 200 ml vývaru (kachního nebo husího),
- 200 g drůbežích drobů,
- 100 ml smetany,
- divoké koření, kmín celý i mletý,
- pepř černý mletý, sůl,
- muškátový oříšek,
- velkolistou petržel
V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme celý kmín a květák a orestujeme. Vsypeme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a bobkový list. Zeleninu zalijeme vývarem a 10 minut vaříme.
Připravíme máslovou jíšku a přidáme do polévky. Vaříme. Do provařené polévky vlijeme smetanu, vložíme nakrájené droby a dochutíme muškátovým oříškem s petrželkou.
Zdroj: Kaldoun; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kaldoun-14-10-2014.html [On-line 17.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář