reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kaldoun

Potřebujeme:

  • 50 g másla,
  • 50 g květáku,
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel pokrájená),
  • 50 g cibule,
  • 10 g hladké mouky,
  • 200 ml vývaru (kachního nebo husího),
  • 200 g drůbežích drobů,
  • 100 ml smetany,
  • divoké koření, kmín celý i mletý,
  • pepř černý mletý, sůl,
  • muškátový oříšek,
  • velkolistou petržel

V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme celý kmín a květák a orestujeme. Vsypeme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a bobkový list. Zeleninu zalijeme vývarem a 10 minut vaříme.
Připravíme máslovou jíšku a přidáme do polévky. Vaříme. Do provařené polévky vlijeme smetanu, vložíme nakrájené droby a dochutíme muškátovým oříškem s petrželkou.

Zdroj: Kaldoun; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kaldoun-14-10-2014.html [On-line 17.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.