Suroviny
- kuřecí spodní stehna 1,5 kg
- větší cibule 3 ks
- kečup 500 ml
- sójová omáčka 3 lžíce
- cukr 120 g
- pepř
- sůl
- drcený česnek 7 stroužků
Šťouchané brambory
- brambory 1,5 kg
- cibule 2 ks
- anglická slanina 200 g
- česnek 1 stroužek
- majoránka špetka
Kuřecí špalíčky nasolíme a potřeme nastrouhaným česnekem (trochu česneku si necháme stranou do marinády).
Směs na pečení – kečup smícháme v hrnci se čtvrtlitrem vody, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, cukr, sůl, pepř a česnek. Směs povaříme asi pět minut. Ještě horkou marinádu nalijeme na okořeněné kuřecí špalíčky, které jsme vložili do pekáče a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu doměkka nepřikryté na 180°C.
Šťouchané brambory: Uvaříme brambory doměkka. Cibulku a slaninu nakrájíme na malé kostky a orestujeme na oleji. Do uvařených ještě teplých brambor přidáme směs z cibule a slaniny a rozšťoucháme, na ochucení přidáme rozdrcený česnek a špetku majoránky. Dosolíme dle chuti.
Zdroj: Kanadské kuřecí špalíčky, šťouchané brambory s cibulkou a slaninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kanadske-kureci-spalicky-stouchane-brambory-s-cibulkou-slaninou [On-line 04.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář