reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí guláš na víně

6 porcí

  • 800 g kančí kýty
  • 60 g sádla
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 2 velké cibule
  • 40 g rajského protlaku
  • 2 lžíce povidel
  • 0,5 l hovězího vývaru
  • 0,7 l červeného vína
  • 0,2 l rumu
  • mletá sladká paprika
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • mletý kmín
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • chléb na zahuštění

 

Na sádle postupně orestujeme nahrubo nastrouhanou zeleninu, nadrobno nakrájenou cibuli a kostky masa. Poprášíme mletou paprikou, promícháme, přidáme rajský protlak, povidla, a zalijeme vývarem a vínem. Lehce osolíme, opepříme, dochutíme česnekem, špetkou cukru, trochou mletého kmínu a majoránky. Podle kvality masa hodinu až tři pozvolna dusíme, případně doléváme vodou či vývarem. Až je maso měkké, přilijeme rum a zahustíme chlebem, nakrájeným na kostičky. Za důkladného míchání dohladka provaříme a na úplný závěr ještě přidáme trošku od každého koření podle vlastní chuti.
Servírujte například v chlebových miskách, které si sami můžete vydlabat z malého bochníku a nebo už připravenou misku zakoupit ve specializovaných prodejnách.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/172-kanci-gulas-na-vine/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.