6 porcí
- 800 g kančí kýty
- 60 g sádla
- 250 g kořenové zeleniny
- 2 velké cibule
- 40 g rajského protlaku
- 2 lžíce povidel
- 0,5 l hovězího vývaru
- 0,7 l červeného vína
- 0,2 l rumu
- mletá sladká paprika
- 1 – 2 stroužky česneku
- majoránka
- mletý kmín
- cukr
- sůl
- pepř
- chléb na zahuštění
Na sádle postupně orestujeme nahrubo nastrouhanou zeleninu, nadrobno nakrájenou cibuli a kostky masa. Poprášíme mletou paprikou, promícháme, přidáme rajský protlak, povidla, a zalijeme vývarem a vínem. Lehce osolíme, opepříme, dochutíme česnekem, špetkou cukru, trochou mletého kmínu a majoránky. Podle kvality masa hodinu až tři pozvolna dusíme, případně doléváme vodou či vývarem. Až je maso měkké, přilijeme rum a zahustíme chlebem, nakrájeným na kostičky. Za důkladného míchání dohladka provaříme a na úplný závěr ještě přidáme trošku od každého koření podle vlastní chuti.
Servírujte například v chlebových miskách, které si sami můžete vydlabat z malého bochníku a nebo už připravenou misku zakoupit ve specializovaných prodejnách.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/172-kanci-gulas-na-vine/
Poslední tip, trik či komentář