Suroviny
- kančí hřbet 100 g
- kančí líčka 50 g
- panko strouhanka 20 g
- vejce 1
- hladká mouka 10 g
- šalotka 50 g
- olivový olej 2 cl
- květák 100 g
- máslo 50 g
- kedlubna 50 g
- smetana 2 cl
- hrubozrnná hořčice 5 g
- med 10 g
- zvěřinový vývar 1 dcl
- vinný ocet 1 cl
- sůl 5 g
- tymián 1 g
- rozmarýn 1 g
- pažitka 1 g
Líčka udusíme doměkka na šalotce a vychladíme, přidáme nasekanou pažitku a vytvarujeme kuličky, které obalíme klasicky v trojobalu a usmažíme dozlatova.
Kančí hřbet očistíme a porce opečeme na olivovém oleji zprudka ze všech stran, dopečeme 5 minut v troubě při 180°C a necháme odpočívat pod folií na talíři.
Květák uvaříme ve vodě a rozmixujeme s máslem na jemné pyré, jednu růžičku necháme zvlášt syrovou na dekoraci, tenké plátky ochutíme vinným octem a olivovým olejem.
Kedlubnu na krájíme na tenké plátky, které lehce spaříme osolené v másle, listy si necháme na dekoraci.
Šalotku nakrájíme na kostičky, orestujeme dozlatova na olivovém oleji,přidáme med, hořčici, opět krátce orestujeme, zastříkneme vývarem,
Zdroj: Kančí hřbet a líčka s květákem, kedlubnou a omáčkou z hořčice; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/kanci-hrbet-licka-s-kvetakem-kedlubnou-omackou-z-horcice [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář