- ½ kg kančí kýty
- 100 g špeku
- divoké koření
- sůl, pepř
- 1 smetana
- hladká mouka na zahuštění
- 1 citron
- 150 g másla
- 3 cibule
- 1 šlehačka
Kančí kýtu prošpikujeme špekem, dáme do hrnce, přidáme koření a nakrájenou cibuli a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme v chladnu 1 až 2 dny uležet. Pak maso vytáhneme a orestujeme na prudkém ohni. Následně je dáme péct do trouby na hodinu a půl až dvě. Když je maso měkké, vytáhneme je z pekáče a výpek s kořením přepasírujeme do hrnce. Přidáme vodu a zahustíme smetanou s moukou. Podle chuti dokořeníme. Podáváme s knedlíkem a přizdobíme citronem a šlehačkou pro zjemnění chuti.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kanci-kyta-na-smetane [On-line 9.11.2010]
Poslední tip, trik či komentář