reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí kýta na smetaně

  • ½ kg kančí kýty
  • 100 g špeku
  • divoké koření
  • sůl, pepř
  • 1 smetana
  • hladká mouka na zahuštění
  • 1 citron
  • 150 g másla
  • 3 cibule
  • 1 šlehačka

Kančí kýtu prošpikujeme špekem, dáme do hrnce, přidáme koření a nakrájenou cibuli a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme v chladnu 1 až 2 dny uležet. Pak maso vytáhneme a orestujeme na prudkém ohni. Následně je dáme péct do trouby na hodinu a půl až dvě. Když je maso měkké, vytáhneme je z pekáče a výpek s kořením přepasírujeme do hrnce. Přidáme vodu a zahustíme smetanou s moukou. Podle chuti dokořeníme. Podáváme s knedlíkem a přizdobíme citronem a šlehačkou pro zjemnění chuti.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kanci-kyta-na-smetane [On-line 9.11.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.