reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí maso, šípková omáčka, domácí knedlík

  • kančí hřbet 800 g
  • česnek dle chuti
  • sůl a mletý pepř 1 špetka
  • slanina 100 g
  • mrkve 2 kusy
  • petržele 2 kusy
  • čtvrtina celeru 1 kus
  • majoránka 1 špetka
  • cibule 1 kus
  • sádlo
  • cukr 4 lžíce
  • rajský protlak 1 kus
  • šípkové zavařeniny 200 g
  • červené víno
  • celý pepř, nový koření, jalovec, bobkový list
  • masový vývar 1 l
  • pomerančová šťáva

Knedlík

  • bílé pečivo 800 g
  • vejce 5 kusů
  • mléko 500 ml
  • petrželka a pažitka

 

Maso si naložíme tři dny předem do směsi zeleniny, divokého koření, červeného vína a každý půlden otáčíme v mořidle.

Na sádle si orestujeme zeleninu, kostičky špeku, přidáme koření, vložíme maso a dusíme doměkka.

Maso dáme stranou a uděláme omáčku. Do základu přidáme protlak, zavařeninu, zarestujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme víno a pomerančovou šťávu, dosolíme, chvíli povaříme, omáčku propasírujeme, dohustíme.

Pečivo na knedlík nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Pak je zvlhčíme mlékem.

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme s troškou soli na tuhý sníh. Do žloutků přidáme mléko, sůl, hrubou mouku dle potřeby. Vytvoříme hladké lité těstíčko. Do nasekaných kostiček přidáme nasekanou petrželku, pažitku, těstíčko. Promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto vytvarujeme pomocí potravinové folie do tvaru knedlíků. Folii propíchneme místy vidličkou. Knedlíky vaříme asi 20 minut.

Zdroj: Kančí maso, šípková omáčka, domácí knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kanci-maso-sipkova-omacka [On-line 31.10.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.