reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí panenka s omáčkou cumberland a salátem s liškami

  • kančí panenka
    pepř
    borovička
    sůl

na omáčku:

  • 2 lžíce oleje
    1 pomeranč
    cukr
    100 g sterilovaných brusinek
    2 lžíce rybízového džemu
    2 lžíce červeného vína
    2 lžíce kečupu
    sůl
    bílý pepř
    chilli

na salát:

  • ledový salát
    lišky
    ocet
    cukr
    sůl
    pepř

Kančí panenky svážeme do válečku, opepříme, zalijeme borovičkou a necháme asi půl hodiny zaležet.
Mezitím si připravíme omáčku cumberland a salát s liškami:
Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhanou pomerančovou kůru. Trochu osladíme a necháme lehce zkaramelizovat. Poté přidáme brusinky, džem, víno, kečup, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a chilli, krátce provaříme, do hladka rozmixujeme a necháme vychladit.
Příprava salátu s liškami je snadná: ledový salát nakrájíme na nudličky, přidáme spařené, opečené nebo sterilované lišky, ocet, sůl, cukr a pepř a promícháme.
Před podáváním zaleželé kančí panenky osolíme a na oleji zprudka opečeme. Servírujeme je nakrájené na plátky s omáčkou cumberland a salátem s liškami.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/186-kanci-panenka-s-omackou-cumberland-a-salatem-s-liskami/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.