reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí ragů se šípkovou omáčkou

Na 6 porcí potřebujeme:

  • 2 mrkve,
  • 1 malou petžel,
  • 1/2 celeru,
  • 100 g špeku,
  • 2 lžíce másla,
  • jalovec,
  • tymián,
  • nové koření,
  • 1 lžíci cukru,
  • 3 cibule,
  • 1,5 kg kančí krkovice nebo plece,
  • sůl, pepř,
  • 3 lžíce kvalitního oleje,
  • 700 ml červeného vína,
  • 200 ml šípkového pyré,
  • 100 ml brusinkového džemu,
  • 1l zvěřinového vývaru z kostí

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky. Špek v celku opečeme na másle. Pak přidáme kořenovou zeleninu a společně s kořením a cukrem restujeme. Po chvíli vsypeme cibuli a dozlatova opečeme.

Maso nakrájíme na kostky. Osolíme a opepříme a opečeme ho na oleji ze všech stran. Pak přilijeme 100 ml červeného vína a necháme ho zredukovat. Do zeleniny přendáme orestované maso, přilijeme šípkové pyré, přidáme brusinkový džem a zarestujeme. Pak vlijeme zbylé červené víno, zvěřinový vývar, aby bylo maso ponořeno do 3/4, přiklopíme a vaříme 1 a 1/2 hodiny.

Až je maso měkké, přendáme ho do kastrůlku, omáčku dochutíme brusinkami, solí, pepřem a přecedíme. Servírujeme s kroketami.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kanci-ragu-se-sipkovou-omackou-28-1-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.