Suroviny :
- 400 ml suchého ryzlinku
- 50 ml bílého vinného octa
- 1 lžíce krupicového cukru
- 4 lžičky soli
- 6 kuliček pepře
- 3 lžíce hrubozrnné hořčice
- asi 500 g pečeného kapra
- 1/2 červené papriky
- 3 plátky citronu
- 1 červená cibule
- pár snítek čerstvého tymiánu
Víno s octem, cukrem, solí a pepřem nechte přejít varem v malém hrnci.
Pak do svařené tekutiny vmíchejte hořčici. Připravenou marinádu nechte vychladnout.
Z pečeného kapra sloupněte kůži a pečlivě odstraňte kosti. Do větších zavařovacích sklenic vkládejte větší kusy kapřího masa, proužky papriky, citron, cibuli nakrájenou na kolečka a tymián – střídejte je, dokud sklenici nenaplníte. Potom zalijte marinádou až po okraj a dejte na dva dny rozležet do chladničky.
Chcete-li, aby byl marinovaný kapr trochu ostřejší, stačí přidat do sklenice čerstvé chilli papričky.
Zdroj: Kapr marinovaný v ryzlinku; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/sobotni-recepty-z-karolininy-domaci-kucharky?special=773951 [On-line 30.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář