Ingredience:
- 1 filet z kapra
Rybí várka
- voda
- ocet
- ¼ celeru
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 1 cibule
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- sůl
Na ozdobu a kompletaci
- 2 natvrdo uvařená vejce
- majonéza
- kyselá okurka
- petrželka kudrnka
- čerstvá červená paprika
- aspik
- citron
Do pekáče, kastrolu či vyšší pánve vlijeme vodu, kterou ochutíme trochou octa, solí, přidáme nakrájenou zeleninu a koření. Necháme zavařit, vložíme porce kapra kůží dolů, zakryjeme a utěsníme pečicím papírem a táhneme 5−8 minut.
Porce kapra opatrně vyjmeme a poskládáme rovnoměrně a patřičně od sebe do vyšší mísy či pekáče. Skládáme kůží vzhůru, zdobíme kytičkou majonézy na hřbetní část, kouskem kyselé okurky, červenou paprikou, petrželkou a plátkem vajíčka.
Lžící postupně a pomalu zaléváme aspikem, nejprve abychom zafixovali všechny ingredience, necháme ztuhnout a poté ještě dvakrát či třikrát pokračujeme, dokud není kapr celý zalitý.
Zdroj: Kapr v aspiku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1527-kapr-v-aspiku/ [On-line 20.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář