reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr v aspiku

Ingredience:

  • 1 filet z kapra

Rybí várka

  • voda
  • ocet
  • ¼ celeru
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl

Na ozdobu a kompletaci

  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • majonéza
  • kyselá okurka
  • petrželka kudrnka
  • čerstvá červená paprika
  • aspik
  • citron

Do pekáče, kastrolu či vyšší pánve vlijeme vodu, kterou ochutíme trochou octa, solí, přidáme nakrájenou zeleninu a koření. Necháme zavařit, vložíme porce kapra kůží dolů, zakryjeme a utěsníme pečicím papírem a táhneme 5−8 minut.

Porce kapra opatrně vyjmeme a poskládáme rovnoměrně a patřičně od sebe do vyšší mísy či pekáče. Skládáme kůží vzhůru, zdobíme kytičkou majonézy na hřbetní část, kouskem kyselé okurky, červenou paprikou, petrželkou a plátkem vajíčka.

Lžící postupně a pomalu zaléváme aspikem, nejprve abychom zafixovali všechny ingredience, necháme ztuhnout a poté ještě dvakrát či třikrát pokračujeme, dokud není kapr celý zalitý.

Zdroj: Kapr v aspiku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1527-kapr-v-aspiku/  [On-line 20.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.