reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapří nákyp a filátko s křenovou omáčkou

4 porce

  • 4 kapří filátka
    limeta
    olej na opečení
    sůl
    pepř

na nákyp:

  • 150 g kapřího masa
    2 housky
    100 ml smetany
    3 vejce
    50 g másla
    petrželka
    pažitka
    muškátový květ
    sůl
    pepř

na křenovou omáčku:

  • 50 g másla
    1 cibule
    200 ml drůbežího vývaru
    200 ml smetany
    100 g křenu
    3-5 plátků toastového chleba
    ocet
    cukr
    sůl
    pepř

Nejdříve si můžeme připravit křenovou omáčku: Na rozehřátém másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, zalijeme vývarem, smetanou a necháme chvíli provařit. Přidáme kousky světlého toastového chleba zbaveného kůrky a promixujeme. Dochutíme trochou soli, bílého pepře, cukru a octa a na závěr přidáme jemně nastrouhaný křen.
Kapří filátka z obou stran pokapeme limetovou šťávou, opepříme, uložíme v chladu a pustíme se do přípravy nákypu.
Kostičky opražené housky zalijeme smetanou, a než nasáknou, vyšleháme žloutky s máslem, které smícháme s nasekanou petrželkou, pažitkou, solí, pepřem a trochou muškátového květu. Pak přimícháme zvlhčenou housku, našlehané bílky a kousky vykostěného kapřího masa. Směsí asi do dvou třetin naplníme vymazané gratinovací misky. Pečeme při 180°C 7 až 10 minut dozlatova.
Nákyp servírujeme s filátkem, které těsně před podáváním osolíme a opečeme, a s křenovou omáčkou. Pro skutečné labužníky je dokonalou ozdobou například lososový kaviár.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/200-kapri-nakyp-a-filatko-s-krenovou-omackou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.