Suroviny:
- 2 hrušky
- máslo
- čokoládový krém
- cukr
- cukr moučka na ozdobu
- brusinky
- čerstvá máta
- smetana ke šlehání 33%
- vanilková zmrzlina
- šlehačka
- limeta
Pekáč vymažeme máslem, lehce pocukrujeme, zakápneme limetkou. Hrušky překrojíme, vypeckujeme a vložíme do pekáčku, do jadřince vložíme lžičku brusinek. Pocukrujeme, pokapeme zbytkem šťávy z limetky. Dáme do trouby na 150°C na 5 min, potom stáhneme na 100°C na 5 min.
Do čokoládového krému přidáme šlehačku a provaříme. Do talíře dáme hrušky, přelijeme čokoládou, přidáme vanilkovou zmrzlinu, ozdobíme šlehačkou a čerstvou mátou.
Zdroj: Kapucínská hruška přelitá čokoládovým krémem; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 14.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář