reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ŠPANĚLSKÁ VARIANTA NA ŠUNKU S VEJCI

Suroviny:

  • španělská šunka
  • vejce
  • brambory ratté
  • cherry rajčata
  • kachní sádlo
  • vývar
  • šafrán
  • petrželka
  • olivový
  • olej
  • sůl
  • pepř

V kastrůlku rozehřejte kachní sádlo a vložte do něj brambory nakrájené na soudky. Stáhněte na nízkou teplotu a nechte konfitovat.

V dalším kastrůlku přiveďte k varu vývar a přidejte do něj špetku šafránu. Do vývaru pak přendejte konfitované brambory a nechte nasát.

Na pánev dejte pár lžic vypečeného kachního sádla z kastrolu a připravte na ní volská oka. Osolte a opepřete a přidejte rozpůlená cherry rajčata.

Na talíř nandejte brambory, na ně položte volská oka a navrch šunku. Ozdobte orestovanými cherry rajčátky a snítkou petrželky pokapanou olivovým olejem. Na závěr polijte šafránovou šťávou a podávejte.

Zdroj: ŠPANĚLSKÁ VARIANTA NA ŠUNKU S VEJCI; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-sefovo-premierove-menu-pro-muze [On-line 14.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.