reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapusťák (kapustový prejt) s cibulovým salátem

6−8 porcí

Kapusta je další popelkou v kuchyni. Dnes představujeme chutný zeleninový prejt – pečenou kapustovou směs, který chutná jak teplý, tak studený.

  • 1 kapusta
  • asi 200 ml vývaru z kapusty
  • 2 starší housky
  • 30 g špeku
  • 40 g sádla
  • 2 vejce
  • 500 g mletého masa (mix hovězí a věpřové)
  • hrst zelené petrželky
  • sůl
  • sádlo na vymazání a strouhanka na vysypání pekáčku

Očištěnou kapustu povaříme v osolené vodě, necháme okapat a umeleme na masovém strojku.

Housky nakrájené nebo natrhané navlhčíme kapustovým vývarem.

Slaninu na kostičky vypečeme, přidáme sádlo a odstavíme.

Žloutky oddělíme od bílků, z bílků vyšleháme sníh.

Umletou kapustu smícháme se žloutky, vypečeným špekem, vymačkanou houskou, sekanou petrželkou, osolíme, dobře promícháme a vmícháme sníh z bílků.

Směs vložíme do pekáčku vymazaného sádlem, vysypaného strouhankou a upečeme. Podáváme s cibulovým salátem a chlebem.

Cibulový salát s jablkem

  • 1 velká bílá cibule
  • 1 velká červená cibule
  • 2 jablka
  • plnotučná hořčice
  • slunečnicový olej
  • petrželka
  • mletý pepř
  • sůl

Cibule nakrájíme na půlkolečka nebo klínky, spaříme je, scedíme, ihned zchladíme a necháme dobře okapat.

Jablka nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibuli.

Z hořčice a oleje vmícháme emulzi, ochutíme sekanou petrželkou, mletým pepřem a solí.

Cibuli a jablka s dresinkem dobře promícháme a necháme alespoň půl hodiny odležet.

Zdroj: Kapusťák (kapustový prejt) s cibulovým salátem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1017 [On-line 9.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.