Suroviny:
- 1,5 kg hovězího karabáčku
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- půl celeru
- 2 rajčata
- 2 bobkové listy
- 1 stroužek česneku
- nové koření, celý pepř
Bujónové brambory:
- 1 kg brambor
- 5 mrkví
- půl celeru
- kapusta
- plochá petržel
- 2 lžíce máslaBylinkový dip:
- 200 g různých bylinek (petržel, šťovík, plochá petržel)
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 jogurt
- 1 zakysaná smetana
- 1 cibule
- sůl, pepř
- 3 vejce natvrdo
Do hrnce dáme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, koření a maso. Zavaříme a táhneme 2 hodiny. Maso vyndáme, bujón scedíme. Do bujónu dáme kořenovou zeleninu, listy kapusty a uvaříme.
Bylinky, žloutky, olej, šťávu z citronu a sůl rozdrtíme. Přidáme jogurt, smetanu, nasekanou petržel, nakrájené bílky, cibuli na jemno a vznikne dip.
Maso obložíme kořenovou zeleninou a dip nalijeme na listy vařené kapusty.
Zdroj: KARABÁČEK S BUJÓNOVÝMI BRAMBORAMI A BYLINKOVÝM DIPEM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 26.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář