reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KARABÁČEK S BUJÓNOVÝMI BRAMBORAMI A BYLINKOVÝM DIPEM

Suroviny:

  • 1,5 kg hovězího karabáčku
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • půl celeru
  • 2 rajčata
  • 2 bobkové listy
  • 1 stroužek česneku
  • nové koření, celý pepř

Bujónové brambory:

  • 1 kg brambor
  • 5 mrkví
  • půl celeru
  • kapusta
  • plochá petržel
  • 2 lžíce máslaBylinkový dip:
  • 200 g různých bylinek (petržel, šťovík, plochá petržel)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 jogurt
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • 3 vejce natvrdo

Do hrnce dáme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, koření a maso. Zavaříme a táhneme 2 hodiny. Maso vyndáme, bujón scedíme. Do bujónu dáme kořenovou zeleninu, listy kapusty a uvaříme.
Bylinky, žloutky, olej, šťávu z citronu a sůl rozdrtíme. Přidáme jogurt, smetanu, nasekanou petržel, nakrájené bílky, cibuli na jemno a vznikne dip.
Maso obložíme kořenovou zeleninou a dip nalijeme na listy vařené kapusty.

Zdroj: KARABÁČEK S BUJÓNOVÝMI BRAMBORAMI A BYLINKOVÝM DIPEM; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 26.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.