reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karamelová pěna

Potřebujeme:

Karamel:

  • 100 g krupicového cukru,
  • 100 ml smetany ke šlehání

Pěna:

  • 250 ml smetany ke šlehání,
  • karamel,
  • 100 g rozinek,
  • 50 ml rumu,
  • zmrzlinová oplatka nebo trubička

Karamel na ozdobu:

  • 100 g krupicového cukru,
  • 1 lžíce medu,
  • 20 g pistáciových oříšků

Cukr zalijeme malým množstvím vody a necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme horkou smetanu a krátce povaříme. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Rozinky propláchneme teplou vodou a necháme okapat. Přelijeme rumem a necháme nabobtnat asi hodinu. Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme karamel a došleháme na pevnou šlehačku. Do sklenek střídavě plníme karamelovou pěnu a rozinky s rumem.

Cukr utavíme s medem na světlý karamel. Pomocí lžíce nastříkáme na alobal nebo silikonovou podložku tenkou mřížku a posypeme nasekanými pistáciemi. Necháme ztuhnout. Po ztuhnutí nalámeme na kousky a ozdobíme pohárky. Poháry můžeme ozdobit čerstvým ovocem a zmrzlinovou oplatkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/karamelova-pena-7-4-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.