Suroviny
- vejce 1 ks
- cukr moučka 100 g
- olej 100 ml
- mléko 250 ml
- kakao 2 lžičky
- prášek do pečiva 1 sáček
- hladká mouka 300 g
- Bebe sušenky 2 balení
- čokoláda na strouhání
- rum
Vanilkový krém:
- mléko 500 ml
- vanilkový pudink 2 sáčky
- vanilkový cukr 2 sáčky
- máslo 150 g
- cukr moučka 100 g
Karamelový krém:
- salko 1 ks
- celé máslo 1 ks
Konzervu salkaden předem vaříme hodinu a půl ve vodě.
Suroviny na těsto důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 200°C asi deset minut.
Z mléka, vanilkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout a do vlažného vešleháme po částech změklé máslo a moučkový cukr.
Karamelový krém připravíme vyšleháním másla s uvařeným salkem.
Vychladlý piškot pocákáme rumem a natřeme pudinkovým krémem. Celý povrch krému poklademe sušenkami a pokropíme rumem. Potřeme karamelovým krémem a uhladíme. Posypeme nastrouhanou čokoládou. Dáme ztuhnout do lednice.
Zdroj: Karamelové řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/karamelove-rezy-1 [On-line 06.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář