Pro 4 osoby si připravíme:
- 400 g mletého telecího masa
- 1 lžičku koření do mletých mas (nebo jiného podle zvyklostí)
- špetku mleté papriky
- 1 Lžíci nasekané bazalky
- 200 g čerstvého špenátu
- 100 g čedaru
- olej nebo rostlinný tuk vhodný na smažení
Mleté maso vložíme do větší mísy, přidáme koření do mletých mas (či jiné), špetku mleté papriky a nasekanou bazalku. Tuto směs rukama důkladně prohněteme, až se vše spojí v kompaktní hmotu.
Listový špenát přebereme, spaříme jej vroucí vodou a necháme na sítu dobře okapat.
Sýr čedar nakrájíme na menší kostičky. Každou kostičku zabalíme do listu špenátu.
Z připravené masové směsi uděláme placičky, do jejich středu opatrně vtlačíme sýr obalený ve špenátovém listu a pak masovou placičku zabalíme.
Na pánvi rozpálíme olej a malé karbanátky smažíme po obou stranách asi 8 minut. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme je obložené čerstvou zeleninou.
Poslední tip, trik či komentář