reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karbanátky s překvapením

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 400 g mletého telecího masa
  • 1 lžičku koření do mletých mas (nebo jiného podle zvyklostí)
  • špetku mleté papriky
  • 1 Lžíci nasekané bazalky
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 100 g čedaru
  • olej nebo rostlinný tuk vhodný na smažení

Mleté maso vložíme do větší mísy, přidáme koření do mletých mas (či jiné), špetku mleté papriky a nasekanou bazalku. Tuto směs rukama důkladně prohněteme, až se vše spojí v kompaktní hmotu.

Listový špenát přebereme, spaříme jej vroucí vodou a necháme na sítu dobře okapat.

Sýr čedar nakrájíme na menší kostičky. Každou kostičku zabalíme do listu špenátu.

Z připravené masové směsi uděláme placičky, do jejich středu opatrně vtlačíme sýr obalený ve špenátovém listu a pak masovou placičku zabalíme.

Na pánvi rozpálíme olej a malé karbanátky smažíme po obou stranách asi 8 minut. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme je obložené čerstvou zeleninou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.