reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kardinálové řezy

Ingredience:
Na piškotové těsto:

  • 3 vajíčka
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce cukru

Na bílkové těsto:

  • 4 bílky
  • 120 g cukru
  • 2 smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače
  • 1 zakysaná smetana
  • rybízová marmeláda dle potřeby
  • cukr moučka na posypání

Připravíme si piškotové těsto. Žloutky s cukrem utřeme, přidáme mouku a ušlehaný sníh dotuha.
Bílkové těsto připravíme vyšleháním bílků s cukrem do úplného ztuhnutí.
Poté si vezmeme cukrářské pytlíky a jeden naplníme piškotovým těstem a druhý bílkovým. Plech pokryjeme pečicím papírem a stříkáme na střídačku pásy vedle sebe. Takto nastříkané pásy mírně pocukrujeme a dáme do trouby na 160–180 stupňů péct na 10–15minut.
Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme.
Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dobře ušlehané šlehačky, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.

Zdroj: Kardinálové řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kardinalove-rezy [On-line 02.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.