Ingredience:
Na piškotové těsto:
- 3 vajíčka
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 3 lžíce cukru
Na bílkové těsto:
- 4 bílky
- 120 g cukru
- 2 smetany ke šlehání
- 2 ztužovače
- 1 zakysaná smetana
- rybízová marmeláda dle potřeby
- cukr moučka na posypání
Připravíme si piškotové těsto. Žloutky s cukrem utřeme, přidáme mouku a ušlehaný sníh dotuha.
Bílkové těsto připravíme vyšleháním bílků s cukrem do úplného ztuhnutí.
Poté si vezmeme cukrářské pytlíky a jeden naplníme piškotovým těstem a druhý bílkovým. Plech pokryjeme pečicím papírem a stříkáme na střídačku pásy vedle sebe. Takto nastříkané pásy mírně pocukrujeme a dáme do trouby na 160–180 stupňů péct na 10–15minut.
Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme.
Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dobře ušlehané šlehačky, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.
Zdroj: Kardinálové řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kardinalove-rezy [On-line 02.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář