reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Španělské ptáčky s rýží

Ingredience:

  • 1 kg hovězího masa zadní
  • 3 cibule
  • 2 párky
  • kousek špeku
  • 2 vajíčka (uvařená natvrdo)
  • kyselé okurky (počet dle velikosti)
  • plnotučná hořčice dle chuti
  • instantní tmavá jíška dle potřeby
  • sůl a pepř

Hovězí maso nakrájíme na 5 plátků, které naklepeme a potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Začneme plnit: na každý plátek dáme kousek vajíčka, párek, okurku a kousek špeku. Ptáčky smotáme a obtočíme nití.

Nakrájíme si nadrobno cibuli, dáme na olej nebo sádlo a necháme zesklovatět. Ptáčky nechám na cibulovém základu zatáhnout, podlijeme vodou nebo vývarem a dáme přikryté do trouby, kde pečeme při 180 až 200 stupních asi 2 až 2 a půl hodiny doměkka. Když maso změkne, závitky vyndáme a rozmotáme.

Doděláme si omáčku, pokud je potřeba přilijeme vodu, vsypeme hotovou jíšku a necháme provařit, dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Podáváme s dušenou rýží.

Zdroj: Španělské ptáčky s rýží; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spanelske-ptacky-s-ryzi [On-line 02.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.