Na 4 porce potřebujeme:
- 300 g tresky,
- 1 lžíci másla,
- 1 šalotku nadrobno,
- 1 lžíci mouky,
- 600 ml rybího vývaru,
- 1 lžičku kari koření,
- 1 lžičku kari pasty,
- 1 jablko nakrájené na kousky,
- 1 banán nakrájený na kousky,
- 1/4 ananasu,
- 100 ml smetany,
- sůl,
- pepř
Rybu nakrájíme na kousky. Do hrnce dáme máslo a zesklovatíme na něm šalotku. Vlijeme víno a svaříme. Vsypeme mouku a orestujeme. Zalijeme vývarem, rozmícháme. Přidáme kari a kari pastu a promícháme. Vsypeme jablko a necháme vařit. Pak přidáme banán. Ananas rozkrájíme na kousky a také ho vložíme do hrnce. Necháme 15 minut vařit. Pak vlijeme smetanu a polévku rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme. Vložíme kousky ryby a kysanou smetanu a krátce povaříme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/houbovy-krem-19-8-2010.html
Poslední tip, trik či komentář