4 porce
- 1 kg vepřové krkovice bez kosti vcelku
I. marináda na naložení masa
- 2 lžíce červené kari pasty
- 0,5 dl vody
- drcený římský kmín
- slunečnicový olej
II. marináda na potírání masa
- 4 lžíce sezamového semínka
- 4 lžíce vinného octa
- 5 lžic slunečnicového oleje
- chilli nebo tabasco podle chuti
První marinádu připravíme smícháním kari pasty, vody, římského kmínu a slunečnicového oleje. Do této lázně vložíme nakrájené steaky z krkovice a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Na druhou marinádu opečeme nasuchu sezamová semínka, smícháme je s octem, olejem a dochutíme tabascem.
Při grilování maso nejprve prudce zapečeme z obou stran, pak volněji dopečeme a potíráme marinádou číslo II.
Zdroj: Kari steak z krkovice; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1267-kari-steak-z-krkovice/ [On-line 10.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář