reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kari steak z krkovice

4 porce

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti vcelku

I. marináda na naložení masa

  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 0,5 dl vody
  • drcený římský kmín
  • slunečnicový olej

II. marináda na potírání masa

  • 4 lžíce sezamového semínka
  • 4 lžíce vinného octa
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • chilli nebo tabasco podle chuti

První marinádu připravíme smícháním kari pasty, vody, římského kmínu a slunečnicového oleje. Do této lázně vložíme nakrájené steaky z krkovice a necháme marinovat, nejlépe přes noc.

Na druhou marinádu opečeme nasuchu sezamová semínka, smícháme je s octem, olejem a dochutíme tabascem.

Při grilování maso nejprve prudce zapečeme z obou stran, pak volněji dopečeme a potíráme marinádou číslo II.

Zdroj: Kari steak z krkovice; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1267-kari-steak-z-krkovice/ [On-line 10.06.2013]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.