reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kávová zrna

Těsto

  • 150 g hladké mouky
  • podle chuti kávová sedlina (spařená mletá káva – lógr)
  • 100 g škrobové moučky
  • 140 g másla nebo rostlinného tuku
  • 90 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce rumu

Kávový krém

  • 100 g hotového vanilkového pudinku
  • 100 g másla
  • 50 g čokolády na vaření nebo s 55 % kakaa
  • 4 cl kávového likéru
  • moučkový cukr podle chuti

Poleva

  • bílá čokoláda nebo bílá cukrářská poleva
  • špetka kávové sedliny

Z ingrediencí na těsto zpracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské folie a necháme do druhého dne odležet v lednici.
Z těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme oválky (nebo jiné libovolné tvary) a pečeme ve středně vyhřáté troubě (170−180 °C dorůžova).
Vychladlé tvary slepujeme krémem a z jedné strany namáčíme do polevy.

Krém:
Do hotového vanilkového pudinku vešleháme změklé máslo, nad vodní lázní rozehřátou čokoládu, kávový likér a moučkový cukr.

Poleva:
Bílou čokoládu nebo cukrářskou polevu rozhřejeme nad vodní lázní a smícháme se špetkou kávové sedliny.

Zdroj: Kávová zrna; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1172 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.