Těsto
- 150 g hladké mouky
- podle chuti kávová sedlina (spařená mletá káva – lógr)
- 100 g škrobové moučky
- 140 g másla nebo rostlinného tuku
- 90 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžíce rumu
Kávový krém
- 100 g hotového vanilkového pudinku
- 100 g másla
- 50 g čokolády na vaření nebo s 55 % kakaa
- 4 cl kávového likéru
- moučkový cukr podle chuti
Poleva
- bílá čokoláda nebo bílá cukrářská poleva
- špetka kávové sedliny
Z ingrediencí na těsto zpracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské folie a necháme do druhého dne odležet v lednici.
Z těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme oválky (nebo jiné libovolné tvary) a pečeme ve středně vyhřáté troubě (170−180 °C dorůžova).
Vychladlé tvary slepujeme krémem a z jedné strany namáčíme do polevy.
Krém:
Do hotového vanilkového pudinku vešleháme změklé máslo, nad vodní lázní rozehřátou čokoládu, kávový likér a moučkový cukr.
Poleva:
Bílou čokoládu nebo cukrářskou polevu rozhřejeme nad vodní lázní a smícháme se špetkou kávové sedliny.
Zdroj: Kávová zrna; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1172 [On-line 07.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář