Ingredience:
- 1 balení cukrářských piškotů
- 1 sýr ricotta, popř. měkký tvaroh
- 1 řecký jogurt
- 4 polévkové lžíce moučkového cukru
- 4 polévkové lžíceamaretta nebo kávového likéru
- 200 ml espressa
- strouhaná čokoláda a mandle
Na dno sklenice nebo poháru nalámeme 1–2 cukrářské piškoty, lehce přelijeme espressem smíchaným s amarettem, na to navrstvíme krém ušlehaný z ricotty (tvarohu), řeckého jogurtu a moučkového cukru, podle výšky použitých sklenic můžeme vrstvení opakovat. Na závěr posypeme čokoládovými hoblinkami a mandlemi.
Zdroj: Kávový dezert; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kavovy-dezert [On-line 22.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář