Potřebujeme:
- 250 g mletého masa (mix hovězího a vepřového),
- 1 kedlubnu,
- 2 vejce,
- 1 cibuli,
- 2 lžíce hladké mouky,
- plochou petrželku,
- strouhanku,
- lžičku červené papriky,
- olej sůl, pepř
Na přílohu:
- 2 větší brambory C,
- měkký tvaroh,
- čerstvou pažitku,
- 1 dcl mléka,
- sůl, pepř,
- alobal
- ledový salát,
- olivový olej,
- rajčata,
- okurku
Maso semeleme, očištěnou kedlubnu nastrouháme nahrubo. Smícháme, osolíme, opepříme, přidáme vejce, mouku, cibuli, strouhanku a petrželku. Smícháme v těsto a tvoříme karbanátky, které opečeme na oleji.
Brambory předvaříme 15 minut, vyndáme a zabalíme do alobalu a dáme do trouby na 200 °C na 1 hodinu. Vyndáme, podélně nařízneme a rukama utvoříme kapsu. Naplníme tvarohem smíchaným se solí, mlékem a pažitkou.
Bramboru dáme na talíř, vedle poklademe natrhaný ledový salát s rajčaty a okurkou, zakápneme olivovým olejem a navrch položíme opečené karbanátky.
Zdroj: Kedlubnové karbanátky s tvarohovými bramborami; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/plnena-kotleta-s-grilovanym-rajcetem-a-kedlubnove-karbanatky.html [On-line 10.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář