reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kedlubnové karbanátky s tvarohovými bramborami

Potřebujeme:

  • 250 g mletého masa (mix hovězího a vepřového),
  • 1 kedlubnu,
  • 2 vejce,
  • 1 cibuli,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • plochou petrželku,
  • strouhanku,
  • lžičku červené papriky,
  • olej sůl, pepř

Na přílohu:

  • 2 větší brambory C,
  • měkký tvaroh,
  • čerstvou pažitku,
  • 1 dcl mléka,
  • sůl, pepř,
  • alobal
  • ledový salát,
  • olivový olej,
  • rajčata,
  • okurku

Maso semeleme, očištěnou kedlubnu nastrouháme nahrubo. Smícháme, osolíme, opepříme, přidáme vejce, mouku, cibuli, strouhanku a petrželku. Smícháme v těsto a tvoříme karbanátky, které opečeme na oleji.

Brambory předvaříme 15 minut, vyndáme a zabalíme do alobalu a dáme do trouby na 200 °C na 1 hodinu. Vyndáme, podélně nařízneme a rukama utvoříme kapsu. Naplníme tvarohem smíchaným se solí, mlékem a pažitkou.

Bramboru dáme na talíř, vedle poklademe natrhaný ledový salát s rajčaty a okurkou, zakápneme olivovým olejem a navrch položíme opečené karbanátky.

Zdroj: Kedlubnové karbanátky s tvarohovými bramborami; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/plnena-kotleta-s-grilovanym-rajcetem-a-kedlubnove-karbanatky.html [On-line 10.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.